29. november 2011

Der bliver klippet, tegnet og skrevet på livet løs, og brevene vælter ind hos julemanden fra børn i hele landet.
 
Hver dag op mod jul får julemanden stakkevis af breve og ønskesedler, når små som store skriver ønsker og kærlige hilsner til den skæggede herre. Og blandt de helt små, er der også mange, der bruger juletiden til at sige farvel til sutterne og sende dem til julemanden.
 
- Brevene emmer af julehygge, og det er tydeligt, at barnesjæle og små hænder har gjort sig umage med de mange juleklip, hjerter, tegninger og små historier, der ofte er med, fortæller Lars Kaspersen, kommunikationschef i Post Danmark, der hjælper julemanden med at holde styr på de mange sutter og breve, og sikrer, at alle børn får et svar retur.
 
Julemanden har nemlig oprettet et særligt julepostcenter hos Post Danmark, hvor hemmelige hjælpere sørger for at holde styr på de mange breve, der bliver sendt til julemanden fra børn rundt om i hele landet.
 
- Der er masser af julestemning og rygende travlt i postcentret, hvor julehjælperne sorterer de mange breve. Og alle giver et ekstra nap med for at sikre, at brevene når frem til julemanden, så han kan sende et svar retur.
 
Alle børn, der skriver, får nemlig svar fra julemanden. Og børn, der sender deres sutter, får et fint diplom, der viser, at de har taget et vigtigt skridt og ikke længere bruger sut. Man skal blot skrive julemandens adresse på konvolutten, sætte frimærke på og smide det i postkassen – og selvfølgelig huske at skrive barnets navn og adresse i brevet.
 
Hvis man vil sikre sig et svar fra julemanden, skal sutter, breve og ønskesedler sendes til:
Julemanden, Julemandens Postcenter 24, 0900 København C
 
- Men man skal ikke fortvivle, hvis man kommer til at skrive forkert adresse eller blot skriver Julemanden. Han skal nok få brevene alligevel, forsikrer Lars Kaspersen.
 
Julemanden modtager tusindvis af breve og op mod 100 sutter om ugen op til jul. Men det er ikke kun i julen, at julemanden er en populær modtager af breve, ønskesedler og brugte sutter. Hele året rundt dumper der breve ind i julemandens postcenter.